Investeringsåret 2014

“IPO” har hatt en avkastning på 17,69 %
“Pensjon” har hatt en avkastning på 9,92 %
“Pensjon IPS” har hatt en avkastning på 10,34 %

All avkastning har kommet i Q4 som følge av salg i Norge og med vekting mot Helse, Teknologi og USA. Pensjon er blitt delt i 2 grunnet Entra-IPO. Pensjon inneholder også Entra.

Planen for 2015 er å holde vektingen og følge rådene til Nordnet om at USA er på en tidlig fase på en lang bull-periode. Håpet er 20 %.

2. april 2015
“IPO” går sakte fremover, eneste grunn til å beholde den er bonusaksjene I September Hiå: 9,71%.
“Pensjon” har I hovedsak hentet overskudde fra enkeltaksjer som Entra og Opera, indeks ETFene QQQ og VOO har vært labert, gevinsten har vært I form av valuttagjevinst. IBB har vært en velykket spekulativ supplemang med KarlNordnet I førerrollen Q1: 11,3 %. Aksjon: Konvertere QQQ til DnB Nordic Tech, og VOO til Storebrand Global Verdi. Alternativene har gjort det 10 til 15 ganger bedre enn ETFene.
”Pensjon IPS” går over all forventning Q1: 15,53 % . Totalverdi er 319 392.

15. juli
«IPO» har byttet navn til Grunnmur. Entra har gått mye ned (fra 85 til 75), dette er kompensert med kjøp i DNB på bunn, og overføring fra «Pensjon» til aksjefond i «Grunnmuren». Med tiltakene er «Grunnmur» gått ca. 0,7 % hittil i år. Pensjon har gått ca. 17 % hittil i år, og Pensjon IPS har gått ca. 22 % hittil i år. Hoved grunnen til den store avkastningen i Pensjon, er bunnfisking av Salmar, Stoxx50 og Landkreditt Ubytte, den laveste dagen i Hellas krisen.

 

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *