Husfartips – vask som en proff

Jeg oppdaget ved en tilfeldighet at det lå rester av vaskemiddel i hjørnene på speilet på jobben, da slo det meg at hvis selv vaskedama sliter med å rengjøre speil, så må det være flere som ikke kan teknikken. Her deler jeg mine husfartips på forskjellige områder.

Jeg deler innlegget inn i 4 deler:

 • Hvordan vaske speil/vindu raskt og effektivt uten vaskemiddel, med perfekt resultat
 • Hvordan vaske stekepanner uten at den buler
 • Hvordan vaske/fornyer stekeovnen uten bruk av stålull/vaskemiddel
 • Hvordan man IKKE skal vaske bilen

 

Hvordan vaske speil/vindu raskt og effektivt uten vaskemiddel, med perfekt resultat

Her gjelder det å drite i vaskemiddel. Det eneste man trenger, er en helt vanlig husholdningssvamp fra Europris. Dynk den i vann og bruk fin-sida over speilet. Det skal være såpass mye vann at det renner. For å få speilet HELT 100 % fri for flekker, må man bruke noe som absorberer vannet rasket. Enten en maskin som bildet viser, eller en helt vanlig tørkerull. Hvis man bruker tørkerull, er det viktig å ikke være sparsommelig med papiret, man skal ikke tørke over speilet med vått papir. Til et vanlig badspeil, går nok en 8-12 flak med papir.

Til vinduene, vil det gå alt for mye papir for mitt vedkommende. Da tyr jeg til den gule maskinen, men du ser ikke effekt før du har tatt begge sider av vinduet.

Denne bruker jeg kun hvis det er strøm på den. Ellers må jeg ty til tørkepapir(kjøkkenpapir med god sugeevne), som i grunn gir like god resultat. https://www.kaercher.com/no/home-garden/vindusvaskere.html

 

Hvordan vaske stekepanner uten at den buler

Som regel bruker man opp en del stekepanner før man lærer seg dette. Det eneste man trenger å gjøre, er å la den stå å kjølne ned før man vasker den. Vasker man den mens den enda er varm, vil den bule. Så enkelt er det. Og for å gjøre rengjøringa enklest og kortest mulig, la den stå i vann med zalo i noen timer etter den er kjølnet ned. Både FBI (Forbrukerinspektørene) og TV2 Hjeler deg, har testet Zalo og kommet fram til at EN dråpe er nok, så her gjelder det å være sparsom 🙂

 

Hvordan vaske/fornyer stekeovnen uten bruk av stålull/vaskemiddel

 

Hvem liker å gnikke på stålull? Ikke jeg i alle fall. Bakepulver tar alt, også de ovnene du vil kaste fordi du ikke får dem ren. Og det beste av alt: ingen rengjøringprodukter og ingen stålull.Artikkelen under gir en kjempegod beskrivelse som bare må testes for å oppleve. Men jeg vil korrigere punkt 1 etter erfaring. Når du skal spre vannet, bruk en sprayflaske for å spre vannet. Fordelen er at bakepulveret blir mer spredt og det blir mindre vann i bunnen.

https://coop.no/extra/hus–hjem/det-eneste-trikset-som-gjorde-lines-stekeovn-skinnende-ren/

 

 

Hvordan man IKKE skal vaske bilen

På parkeringsplassen utfor borettslaget, har jeg gang på gang sett folk gjøre følgende feil, med det verste øverst og det mindre verst sist:

 • Ikke la bilen tørke i sola
  • Bilen blir skoldat og ser kanskje verre ut enn utgangspunktet. Tørk bilen med håndduk for bil eller lignende. Tørking må skje med fysisk kontakt.
 • Ikke vask bilen med europrissvamp eller lignende
  • Svampen drar skiten fra den ene enden til den andre, og det dannes mikroskopiske riper. Bruk ordentlig klut for vask av bil.
 • Ikke vask bilen i sola, og iallefall ikke avfett i sola.
 • Ikke vask med zalo eller andre husholdningsprodukter.

Klarer du dette så får du garantert renere bil enn i vaskehallen!

 

Og helt til slutt, for å lette på samvittigheten 🙂

 

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *